Horeca & evenementen: 4 innovaties voor het welzijn van uw klanten

Klantentevredenheid, en uiteindelijk winstgevendheid, vormt de hoofdzorg van elk bedrijf. Horeca-uitbaters en evenementorganisatoren moeten daarom zo goed mogelijk en zo snel mogelijk inspelen op de wensen van hun klanten. Klanten houden niet van wachten. Maar hoe verminder je de wachttijd? Hier zijn 4 innovatieve voorstellen:

 •     Smartphone-apps :
  Er zijn verschillende apps waarmee klanten een bestelling kunnen plaatsen en die via hun smartphone kunnen betalen. De “Miap” -applicatie is een voorbeeld. Download de applicatie, scan de QR-code en bestel wat je wilt. Resultaat: geen wachtrijen meer!
 •     De tablet :
  Ruil de papieren menukaart in voor de digitale tablet. Hiermee kan de klant onmiddellijk een bestelling plaatsen zonder te moeten wachten op de ober en zonder zelf naar de bar te moeten gaan. Zo besparen we zowel tijd als arbeid. Daarnaast kunnen klanten direct via de tablet betalen. Het bedrijf “Lightspeed” bezorgt restauranthouders dit type tablet, voorzien van verschillende functies om het dagelijkse werk te vergemakkelijken.

 •     Een artisanale cocktailmix :
  Het inhuren van een mixoloog (cocktail maker) of zelf ervaring opdoen in deze sector is vaak kostelijk. Wat als het mogelijk was om in 30 seconden perfecte cocktails te maken? Bovendien zijn het cocktails met een constante smaak, behoud je een goede marge, heb je zekerheid om geen verlies te hebben,… Dit is mogelijk dankzij de bevroren cocktails van de startup “Drink it Fresh“, gemaakt met verse ingrediënten en 100% natuurlijk!

 •     Elektrische polsbandjes :
  Met elektronische polsbandjes kunnen bezoekers van het evenement al hun uitgaven betalen via een elektronisch polsbandje, of het nu gaat om toegangsprijzen, drankjes of eten. Dit snelle en gemakkelijke betalingssysteem biedt de gasten veel voordelen: kortere wachttijden aan de kassa’s, vermijding van diefstal en van het verliezen van tickets, jetons of kaarten,…. Voor organisatoren van evenementen zorgt deze technologie voor een automatisch verkoopverslag en voorraadbeheer. De Belgische startup “Emisys” heeft een dergelijke hi-tech oplossing opgezet die de organisatoren tijd bespaart en een buitengewone klantenervaring biedt.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *