De cocktails van Drink it Fresh bekroond door het prestigieuze International Taste Institute!

We zijn erg trots te mogen meedelen dat onze “mojito” -cocktail de uitstekende score van 91,6% heeft behaald tijdens de sensorische analyse, toegekend door het prestigieuze « International Taste Institute »! Hierdoor ontvangt deze mojito de gerenommeerde “Superior Taste Award” -prijs die wordt toegekend aan de beste voedingsmiddelen en dranken op basis van een specifieke reeks criteria.

Deze award wordt niet door eender wie uitgereikt! De jury van het International Taste Institute bestaat in totaal uit 200 externe en onafhankelijke chef-koks en sommeliers, afkomstig uit niet minder dan 20 verschillende landen en zorgvuldig geselecteerd op basis van hun ervaring met proeven. Het talent van deze smaakexperten wordt erkend door gerenommeerde instellingen zoals de Michelingids of de Gault&Millaut gastronomiegidsen. De juryleden bestaan onder meer uit veel hoofd-sommeliers en chefs van restaurants met een Michelin ster, zoals El Bulli in Spanje of Le Jules Vernes in Frankijk. Daarnaast zitten er ook chefs tussen die koken voor persoonlijkheden zoals de Franse president of de koningin van Engeland.

De sensorische analyse gebeurt blindelings. Bovendien worden alle producten gepresenteerd in gestandaardiseerde transparante of witte porselein en in natuurlijk licht. De jury is niet op de hoogte van de merknaam van het product, de herkomst van de producten en de evaluatie gebeurt in stilte zonder communicatie met andere juryleden. Elk product wordt dus eerlijk beoordeeld aan de hand van vijf vooraf vastgestelde criteria en wordt geëvalueerd voor zijn organoleptische kwaliteit.

De vijf criteria die het International Taste Institute gebruikt om de gepresenteerde producten te beoordelen, zijn de volgende: eerste indruk, visie, reukzin, smaak, textuur (voor eetwaren) en definitieve sensatie (voor dranken). Uiteindelijk worden deze vijf scores gewikt en gewogen om een eindscore te verkrijgen.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *