5 adviezen voor de heropening van uw restaurant na versoepeling corona maatregelen

De gezondheidscrisis veroorzaakt door het coronavirus die we momenteel doormaken heeft een ontzettende impact gehad op de horecasector, maar de overheden voorzien een progressieve heropening van de restaurants en bars.

Om u te helpen u voor te bereiden voor deze heropening worden enkele adviezen opgelijst om de verspreiding van Covid-19 te minimaliseren binnen uw horecazaak.

1. Zorg voor een maximale afstand tussen klanten 

De maatregelen die genomen zullen worden, zullen waarschijnlijk restaurants verplichten het aantal gasten te limiteren binnen het etablissement. Als u beschikt over grote ruimtes of zelfs de mogelijkheid hebt buiten de gasten te serveren, geef dan de voorkeur aan dat type van service. Bovendien, indien uw terras niet groot genoeg is, kan u een aanvraag doen om uw buitenruimte te vergroten. Gezien deze moeilijke periode, zullen gemeenten meer bereid zijn dat type van aanvragen goed te keuren.  

Daarnaast zijn er verder nog  meerdere oplossingen mogelijk voor u. De installatie van aparte serres is een idee van een restaurateur in Amsterdam. Hij had het idee individuele serres te installeren waar zijn klanten kunnen eten (link naar het artikel). Een alternatief zou zijn om plexiglas bescherming tussen de klanten en ter hoogte van de kassa’s te installeren.  Verschillende bedrijven produceren dat type van oplossingen, waaronder Distriplex.

2. Limiteer het contact met de voeding

Het laatste advies is om direct contact met voeding te verminderen.  Rauwe voeding moet worden ontsmet, personeel moet handschoenen en maskers dragen naast regelmatig hun handen te wassen, …  Niettemin, zelfs bij het naleven van al deze regels, is het besmettingsrisico nog steeds niet nihil.  Door te opteren voor voorverpakte oplossingen van hoogstaande kwaliteit, limiteert u maximaal besmettingsgevaar.  Twee voorbeelden van zulke oplossingen zijn DRINK IT FRESH, artisanale cocktails die apart verpakt worden en Acai Benelux, voorverpakte doseringen voor smoothie en acai bowls, producten die momenteel zeer trendy zijn.  Kiezen voor dit type van oplossingen elimineert het risico op besmettingen.

3. Digitaal menu

Het digitaliseren van uw restaurant laat uw klanten verschillende mogelijkheden om het menu te bekijken.  Een eerste optie is dat uw klanten het menu meteen thuis kunnen bekijken via hun smartphone of computer en bestellen.  Een andere optie is dat de klant naar uw restaurant  komt en een QR code kan scannen die hem/ haar meteen naar uw menu brengt om zo verspreiding via het doorgeven van de menukaart te vermijden.  Indien een klant niet over een smartphone beschikt, is een derde optie dat u tablets voorziet, die achteraf makkelijker ontsmet kunnen worden dan een klassiek menu.  Daarnaast blijkt dat het digitaliseren van een menu een verhoging van 2 tot 6 euro toestaat van de rekening.   Dat is bijvoorbeeld het geval  bij Tastycloud, een platform dat u toelaat uw kaart te digitaliseren.

4. Contactloos betalen 

Om het aantal contactpunten te minimaliseren, kan u aan uw klanten vragen contactloos te betalen.  Het gebruik van contactloos betalen is momenteel gelimiteerd tot 50 euro, dus wanneer de rekening  die limiet niet overschrijdt, kan u de klant vragen dat type van betalen te kiezen.  Er bestaan hiervoor verschillende alternatieven.   Payconiq en Ready to pay  staan u toe uw klanten te laten betalen door simpelweg een QR code te scannen met hun smartphone.

5. Online reservaties 

Rekening houdend met de limitering van het aantal klanten aanwezig tegelijkertijd, is het aangeraden een strikt reservatiesysteem te introduceren.  Dat zal ervoor zorgen dat u niemand moet weigeren en dat er geen rijen vormen buiten uw horecazaak, wat opnieuw een besmettingsrisico zou vormen.  Resengo en LaFourchette zijn platformen die reservaties online faciliteren, naast uw klanten toegang te geven tot uw menu en hen toe te laten online bestellingen door te geven.  Door deze service in gebruik te stellen, kan u het aantal klanten limiteren naast het reservatie proces aanzienlijk te vergemakkelijken, zowel voor u als voor de klant.

We steunen u volledig in de heropening van uw horecazaak. We hopen dat u deze adviezen zal kunnen toepassen die dienen om de verspreiding van het virus te minimaliseren. Via deze link kan u een samenvatting vinden van verschillende initiatieven gerealiseerd in de horeca in Europa.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *